2012. március 20., kedd
Pikáns rolád
Előkészítési idő: 00:45 Főzési idő: 00:25
Adag: 4 adag
Az ünnepi asztalon is megállja a helyét...
Pikáns rolád
Hozzávalók
4 nagy pulykamell szelet 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csomó medvehagyma 30 dkg tehéntúró 2 dl tejszín 1 evőkanál liszt 5 dkg margarin 1 db tojás 1 evőkanál zsemlemorzsa só bors
Elkészítés
A húst vékonyra kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük. A vöröshagymát finomra összevágjuk, a fokhagymát kipréseljük, a medvehagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, és 15 dkg túrót, ízlés szerint sózzuk. A masszával megkenjük a mell szeleteket, feltekerjük, hústűvel, vagy fogvájóval összetűzzük. Forró margarinon hirtelen megpirítjuk minden oldalról, pici vizet öntünk alá és megpároljuk. A húsokat kivéve a margarinba beleszórjuk a lisztet, kikeverjük, 15 túrót is beleteszünk és a tejszínt. Kiforraljuk, sóval, borssal, medvehagymával utána fűszerezünk. A roládokból kivesszük a rögzítőt, tányérra helyezzük, a szósszal meglocsoljuk, és burgonyakrokettel vagy hasábkrumplival kínáljuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése