2012. március 17., szombat

Répás szalvétagombóc

Répás szalvétagombóc

Hozzávalók:
6 db zsemle 3 db tojás 1 db sárgarépa 2 ek zsemlemorzsa 1 ek zsír 1 csokor petrezselyem 3 dl tej ételízesítő só bors
Elkészítés:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, a tejjel leforrázzuk, beletesszük a zsírt, felvert tojásokat, zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselyemzöldet, ételízesítőt, borsot, a lereszelt répát. Ha kell utána sózunk, de vigyázzunk mert az ételízesítő is sós!
Összeállítjuk a masszát és kizsírozott folpackba, betekerjük, szép, kissé lapított hengerré formázzuk és átkötözzük zsineggel, mint a kötözött sonkát. Forró vízbe tesszük, és mindkét oldalát 15-15 percig főzzük. Ha készen van, kivesszük a vízből, kibontjuk, és felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...