2012. március 20., kedd

Saláta többféle módon



Saláta többféle módon

Hozzávalók:

Akármilyen saláta (főleg amit szeretsz) akármilyen felvágott , többféle sajt retek paprika paradicsom uborka - kígyó (lehet hagyományos is, de ez jobb) hagyma - többféle (vagy ami van otthon) párolt zöldség reszelt s.répa alma párolt, vagy konzerv kukorica tejfel, vagy kefir, vagy joghurt (amit szeretsz) olivaolaj vegeta (vagy amit használsz) majonéz, (de el is maradhat)só fehérbors

Elkészítés:

A salátákat vagy zacskósan veszem és akkor már nem kell vele semmit tenni, vagy feldarabolom aránylag kis méretűre.
A felvágottat apró kockára vágom, lehet utána kis olajban felpirítani, de így simán is jó, majd a sajtot, és a többi hozzávalót szintén apró kockára vágom, bár ez a saját ízlésednek megfelelő nagyság is lehet, a hagymát nagyon vékony karikára vágom, legjobb a póré és a lilahagyma, ezeket karikázás után besózom és míg az egész készül lefedve állni hagyom.
Ha csak hagyományos  hagymád van, akkor egy kicsit meg kell mikrózni, vagy felsütni és hűlni hagyni.
Ha nincs fagyasztott zöldséged, de van sárgarépád, akkor azt kell lereszelni helyette. Miután minden hozzávaló egy nagy tálban landol, jön az olivaolaj , akár 5-6 evőkanál is. A tejfel, kefir, joghurtból a kis poharasból egy-egy lehet, de nem muszáj. Azt tedd rá, amit szeret a család, vagy te. Keverd össze az egészet, ízesítsd izlésed szerint és öntsd a salátára. Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: Ha a fent leírtak alapján készíted egy finom vacsora . Amennyiben felvágott nélkül készül, bármilyen hús mellé köretnek is megfelel. Bármit összedarabolhatsz, amit otthon találsz, még tojást is, ha előtte megfőzöd.Nem kell hozzá nagy főzéstudás, de mindenkinek ízleni fog. Elkészítési idő: 30 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...