2012. március 20., kedd
Saláta többféle módon
Saláta többféle módon
Hozzávalók:
Akármilyen saláta (főleg amit szeretsz) akármilyen felvágott , többféle sajt retek paprika paradicsom uborka - kígyó (lehet hagyományos is, de ez jobb) hagyma - többféle (vagy ami van otthon) párolt zöldség reszelt s.répa alma párolt, vagy konzerv kukorica tejfel, vagy kefir, vagy joghurt (amit szeretsz) olivaolaj vegeta (vagy amit használsz) majonéz, (de el is maradhat)só fehérbors
Elkészítés:
A salátákat vagy zacskósan veszem és akkor már nem kell vele semmit tenni, vagy feldarabolom aránylag kis méretűre.
A felvágottat apró kockára vágom, lehet utána kis olajban felpirítani, de így simán is jó, majd a sajtot, és a többi hozzávalót szintén apró kockára vágom, bár ez a saját ízlésednek megfelelő nagyság is lehet, a hagymát nagyon vékony karikára vágom, legjobb a póré és a lilahagyma, ezeket karikázás után besózom és míg az egész készül lefedve állni hagyom.
Ha csak hagyományos hagymád van, akkor egy kicsit meg kell mikrózni, vagy felsütni és hűlni hagyni.
Ha nincs fagyasztott zöldséged, de van sárgarépád, akkor azt kell lereszelni helyette. Miután minden hozzávaló egy nagy tálban landol, jön az olivaolaj , akár 5-6 evőkanál is. A tejfel, kefir, joghurtból a kis poharasból egy-egy lehet, de nem muszáj. Azt tedd rá, amit szeret a család, vagy te. Keverd össze az egészet, ízesítsd izlésed szerint és öntsd a salátára. Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: Ha a fent leírtak alapján készíted egy finom vacsora . Amennyiben felvágott nélkül készül, bármilyen hús mellé köretnek is megfelel. Bármit összedarabolhatsz, amit otthon találsz, még tojást is, ha előtte megfőzöd.Nem kell hozzá nagy főzéstudás, de mindenkinek ízleni fog. Elkészítési idő: 30 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése