2012. március 20., kedd
Sonkasaláta balzsamecetes öntettel
Sonkasaláta balzsamecetes öntettel
Hozzávalók:
fél póréhagyma 4 zsenge sárgarépa 20 dkg főtt-füstölt sonka 2 zöldpaprika 25 dkg apró paradicsom 1 kis csokor friss kakukkfű 1 tasak balzsamecetes salátaöntetpor 1 dl víz 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A megmosott póréhagymát vágjuk vékony karikákra, a sárgarépát szeleteljük hosszú vékony hasábokra, a sonkát, a kimagozott paprikákat metéljük vékony csíkokra, a paradicsomot daraboljuk cikkekre, és végül minden előkészített zöldséget tegyünk egy salátástálba. Szórjuk meg az apróra vágott kakukkfűvel, majd a balzsamecetes öntetport keverjük el a vízzel, az olívaolajjal, és ha teljesen feloldódott, locsoljuk a salátára. Lazán forgassuk össze, majd azonnal, frissen tálaljuk. Elkészítési idő:30 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése