2012. március 20., kedd

Sonkasaláta balzsamecetes öntettel


Sonkasaláta balzsamecetes öntettel

Hozzávalók:
fél póréhagyma 4 zsenge sárgarépa 20 dkg főtt-füstölt sonka 2 zöldpaprika 25 dkg apró paradicsom 1 kis csokor friss kakukkfű 1 tasak balzsamecetes salátaöntetpor 1 dl víz 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott póréhagymát vágjuk vékony karikákra, a sárgarépát szeleteljük hosszú vékony hasábokra, a sonkát, a kimagozott paprikákat metéljük vékony csíkokra, a paradicsomot daraboljuk cikkekre, és végül minden előkészített zöldséget tegyünk egy salátástálba. Szórjuk meg az apróra vágott kakukkfűvel, majd a balzsamecetes öntetport keverjük el a vízzel, az olívaolajjal, és ha teljesen feloldódott, locsoljuk a salátára. Lazán forgassuk össze, majd azonnal, frissen tálaljuk. Elkészítési idő:30 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...