2012. március 18., vasárnap

Serpenyős brokkoli sonkával




Serpenyős brokkoli sonkával

Hozzávalók:
300 g brokkoli
80 g tavaszi hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál VOM FASS Mogyoróolaj
50 g főtt sonka
2 evőkanál reszelt ementáli sajt
só, bors, reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A brokkolit megpucolunk, megmosunk, szétszedünk, majd forró sós vízben 2-3 percig főzzük és utána egy szitán leszűrjük. A tavaszi hagymát átlósan vékony karikákra vágunk. A fokhagymagerezdet megpucolunk és apróra vágunk. A hagymakarikákat és a fokhagymát a mogyoróolajjal egy serpenyőben dinszteljük. A főtt sonkát vékony csíkokra vágunk. A lecsepegtetett brokkolit és a sonkacsíkokat a hagymához adjuk, az egészet 5-6 percig állandó keverés mellett megsütjük. A serpenyőben készült brokkolit sóval, borssal és reszelt szerecsendióval jól megfűszerezzük. Reszelt ementáli sajttal tálaljuk. Ehhez illik egy magos zsemle.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...