2012. március 16., péntek

Sóska krémleves, főtt tojással, újhagymával /olcsó-gyors-finom/

Előkészítési idő: 00:20 Főzési idő: 00:45 Adag: 4 adag

Sóska krémleves, főtt tojással, újhagymával /olcsó-gyors-finom/

Összetevők
0,5 kg sóska 1 db krumpli 2 db húsleveskocka pici só 4-5 evőkanál cukor bors 2 dl sovány tej 1 dl főzőtejszín 5 db főtt tojás újhagyma olívaolaj/v.napraforgó/

Elkészítés

A sóskát megtisztítjuk, legalább háromszor megmossuk. Olívaolajon kis sóval, borssal, 1 evőkanál cukorral, és a krumplival megpároljuk, majd 1 dl vízzel felengedjük. Ezt összeturmixoljuk, visszatesszük a fazékba. Hozzáöntünk 1 dl vizet, 2 húsleves kockát, majd a 2 dl tejet. Folyamatosan ízlelgetjük, ízlés szerint cukrozzuk. Végül az 1 dl tejszínt is hozzáöntjük, felfőzzük. A tojásokat hagyományos módon megfőzzük, az újhagymát felkarikázzuk. Négybe vágott tojással és karikázott újhagymával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...