2012. március 16., péntek

Szárnyaskrém leves

Előkészítési idő: 00:30 Főzési idő: 01:50 Adag: 4-6 adag
Erőleves szárnyasból.

Szárnyaskrém leves
Összetevők
1 kisebb csirke 2 nagyobb szál sárgarépa 1 nagyobb szál fehérrépa 0,5 db zellergumó 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 dl tejföl só fehér törött bors ujjnyi vaj 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A csirkéből a zöldségekkel, hagymákkal, sóval, borssal jó erős levest főzünk. Ha puha, leszűrjük. A csirke mellehúsáról a bőrt lehúzzuk, a húst szép vékony metéltre vágjuk, félretesszük. A visszamaradó húst lefejtjük a csontról, ledaráljuk, finom szitán áttörjük (már csak turmixolom). A vajból lisztből világos rántást készítünk, a levest berántjuk, és jól kiforraljuk. Beletesszük az átpasszírozott (turmixolt) csirkehúst, beletesszük a tejfölt, átforraljuk. Végül beletesszük a metéltre vágott csirkehúst. Egyéb javaslatok Csinálják tejszínnel is, akkor egy tojás sárgát kevernek bele folytonos keveréssel, és citrommal savanyítják. A leszűrt zöldségből franciasalátát, vagy zöldségropogóst készíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...