Sült paprika paradicsommal és articsókával
Hozzávalók 4 főre
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika:paprika
5 szelet szárított paradicsom
2 db paradicsom
4 db konzerv articsókaszív
1 ek kapribogyó
1 ek pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
5 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
1 ek citromlé
bazsalikom
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
A megmosott paprikákat félbevágjuk, a csumáját eltávolítjuk, majd egy tepsibe helyezzük úgy, hogy a héjas fele nézzen felfelé.
190 fokon kb. 15-20 percig grillezzük, amíg a paprika megsül. A paprikát hagyjuk kihűlni, majd a héját lehúzzuk róla (ha a meleg paprikát egy zacskóba tesszük, és 5-10 percig benne hagyjuk, akkor utána sokkal könnyebb lehúzni a héját).
Egy nagy tálba az összes vékony csíkra vágott alapanyagot beletesszük. Beleszórjuk a kapribogyót, majd meghintjük a pirított fenyőmaggal.
Meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Tálalás előtt legalább 1 órát legyen hűtőben, úgy az ízek jobban összeérnek.
Recept innen >>
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése