2012. március 20., kedd

Articsókás tészta

Articsókás tészta



Hozzávalók 2 főre

200 g tészta (nálam gluténmentes)
4 articsóka
2 paradicsom
fél hagyma
1 tojás
5-6 ek extra szüz olivaolaj

bors
tört chillipaprika
citrom

Elkészítés

Egy tálba hideg vizet töltünk, hozzáadjuk a citrom facsart levét.

Előkészítjk az articsókákat, eltávolítjuk a külső leveleit, levágjuk a tetejét, és a szárát is, majd kettévágjuk, a szőrös részt kiskanál segítségével kivájjuk, negyedeljük, majd a citromos vízbe tesszük őket.

A szárakat is megpucoljuk, majd kis korongokra metéljük őket, ez is mehet a fürdőbe.
A hagymát meghámozzuk, leöblítjük, kis kockákra metéljük.
Kis lábasban felteszünk vizet forralni a paradicsomnak.
A paradicsomot leöblítjük, a tetején késsel X-et vágunk, beledobjuk a lobogó vízbe, ha a bőre elválik, a forró vizet leöntjük róla, és hideget csorgatunk rá, hogy megállítsuk a főzést.
Feltesszük a tésztának való vizet forrni, sózzuk, amikor forr.
Közben az olajat felhevítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, pirítjuk.
Ezalatt meghámozzuk a paradicsomot, felvágjuk kis darabokra.
A tojást egy tányérba ütjük, sózzuk, borsozzuk, majd villával habosra verjük.
Az articsókát leszűrjük, leöblítjük, hozzáadjuk a hagymához, a paradicsomot is beletesszük.
Sózzuk, borsozzuk, lefedve 15 percig kis lángon rotyogtatjuk, ha szükséges, pici vizet öntünk alá, nehogy leégjen, a végén kóstoljuk meg, hogy puha e az articsóka, majd ha jó, egy csipet chillit szórunk rá.
Közben a tésztát is elkészítjük az utasítás szerint, leszűrjük, hozzáadjuk az articsókás szószhoz, összekeverjük, ráöntjük a tojást, még 1 percig kis lángon kevergetve összessüssük az egészet.
Azonnal tálaljuk

Recept innen >>

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...