2012. március 17., szombat

Szőlős muffin - Kávés-csokoládés muffin - Csodás muffinok

Elkészítési idő: 30 perc

Szőlős muffin

Hozzávalók:

1 fürt szőlő 2 teáskanál sütőpor 1 bögre cukor 2 bögre liszt 3/4 bögre olaj 1 bögre joghurt 1/2 bögre szőlőlé 1 tojás 2 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A szőlőszemeket kettévágom, és a sütőt előmelegítem 180 fokra. Először a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elkeverem. Majd másik tálban a tojást, a cukrot, az olajat, a joghurtot és a szőlőlevet keverem össze. Ezt követően a folyékony masszát a liszteshez adom, és összedolgozom, majd a szőlőt is hozzáadom, és lazán átkeverem. Muffinsütőbe kanalazom, ás kb. 20-25 percet sütöm.

Elkészítési idő: 45 perc

Kávés-csokoládés muffin


Hozzávalók:

24 mini vagy 10 normál méretű muffinhoz: 2 bögre finomliszt (1 bögre = 3 dl) 3 teáskanál sütőpor 1/2 bögre porcukor 1/4 bögre tejszín 1 tojás 1 bögre erős, hideg feketekávé étcsoki tortadara

Elkészítés:

A lisztet szitáld össze a sütőporral és a porcukorral. Verd fel a tojást, keverd hozzá a tejszínt, míg egynemű lesz. A kávéval együtt öntsd a liszthez, s gyengéden keverd össze. Kanalazd a kivajazott formákba, nyomj a közepükbe egy kis darabka csokit, a tetejét is megpakolhatod. Tortadarával a tetején gyönyörűek. 190 fokon 10-15 percig süsd. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

Csodás muffinok


Hozzávalók: 3 bögre rétesliszt (1 bögre=2 dl) 1 csapott teáskanál szódabikarbóna 1 csomag sütőpor 1,5 bögre cukor 4 tojás 1 bögre olaj 1 bögre tejföl 3 evőkanál kakaópor A cukormázhoz: porcukor citromlé ételfesték- aki allergiás az ételfestékre vigyázzon! 

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport jól összekeverjük. A tojásokat keverőtálban a cukorral egy kicsit felhabosítjuk. A lisztes keveréket és a többi hozzávalót is belekeverjük. Fontos, hogy ne keverjük sokat, csak amennyit muszáj, mert akkor lesz omlós, ropogós. A muffinformákat muffinpapírral béleljük, 3/4-ig töltjük a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűltek, a színes cukormázzal az éppen aktuális ünnepnek megfelelő motívumokat rajzolunk rájuk.
Karácsonyra ízesíthetjük még 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával, esetleg pici fahéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...