2012. március 18., vasárnap

Tojásos-füstölt sajtos rakott kel



Előkészítési idő: 00:20 Főzési idő: 01:00
Adag: 2
Tojásos-füstölt sajtos rakott kel /diétás-fogyókúrás

Hozzávalók:

1 közepes fej kelkáposzta 1 dl barna rizs 4 kemény tojás 20 dkg füstölt sajt 1 db vöröshagyma só bors 1 teáskanál pirospaprika 1 kávéskanál őrölt kömény 2 dl tejföl 1 gerezd fokhagyma kevés olaj ízlés szerint lenmag

Elkészítés

A kelkáposzta torzsáját kivágom, és lobogó vízben 10 percig főzöm. Ezután szépen leválnak majd a levelei.
Megpirítom az apróra vágott hagymát, rászórom a rizst, sózom, és együtt pirítom. Felöntöm vízzel, fűszerezem, és készre főzöm. Egy jénaiba teszek egy réteg káposztalevelet, pici tejföllel megkenem, majd ráteszem a rizs felét, 2 felkarikázott tojást, sajtszeleteket. Erre káposzta jön, és ismét az előző rétegek, végül káposztával lefedem. Tejföllel alaposan megkenem a tetejét, lenmaggal megszórom, és jó pirosra sütöm.

Egyéb javaslatok :
A tejfölbe előzőleg belekeverem a fokhagymát.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...