2012. április 1., vasárnap
Töltött Tojásos Hidegtál
Töltött Tojásos Hidegtál
Hozzávalók:
10 db fött kemény tojás 6 levél jégsaláta/ vagy fejessaláta/ 4 ek tejfől 1db vőrőshagyma 3 db csirkemáj 1 ek zsiradék 1 ek mustár pirosarany / mogyorónyi/ só bors
Diszitéshez: 6 db koktélparadicsom
Elkészitése:
Megfözzük a tojásokat keményre, majd ha kihült, hosszába félbevágjuk.
A hagymát megdinszteljük, rádobjuk a csirkemájat,megsütjük. Ha kész sozzuk, borsozzuk.
A tojásokat hosszába kettévágjuk, kivesszük a sárgákat egy keverőtálba. A sárgákhoz öntjük a májas hagymát, sót, borsot, mustárt, tejfölt, pirosaranyat.
Készitsünk krémet.
A krémet visszatöltjük a tojásokba jó púposan. Ovális pecsenyéstálra tépkedjük kb.5 cm-esre a jégsalátákat. Ráfektetjük a töltött tojásokat és közé tesszük a félbevágott koktélparadicsomokat. Minden tojásra nyomunk diszitésnek pici pirosaranyat, megszorjuk friss, vágott petrezselyemzöldel.
Elkészitési idő:15-perc Fözés idö: 10-perc
Kiss Norbert receptje >>
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése