2012. április 3., kedd

Baconos-Sajtos Csirke




Baconos-Sajtos Csirke


Hozzávalók:

1,2 kg csirke vagy pulykamell filé
30 dkg reszelt trapista sajt
30dkg reszelt füstőlt sajt
30 dkg szeletelt bacon szalonna
fél l főzőtejszin kb.1 l tej
4db tojássárgája
2-3 gerezd fokhagyma
1 mk örölt szerecsendió
só bors liszt 1 csapott ek ételízesítő.

Elkészítése:

A csirke-vagy pulykamelleketet hosszú csikokra vágjuk, sózzuk borsozzuk és egy északára beáztatjuk fokhagymás tejbe.

Másnap jénai tálat vagy egyéb tűzálló tállalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel.
A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszint, egy kis ételízesítőt, egy mokkáskanál örölt szerecsendiót, sőt botmixerrel keverjük bele a sajtból is.
A kétféle reszelt sajtot összekeverjük,és a bacon rétegre halmozzunk egy adag sajtot.
A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe majd a tojásos masszába,ahonnan a sajtrétegre pakoljuk a húst.
Sőt pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a húsréteget. Erre ismét reszelt sajtot teszünk, majd arra megint a lisztbe és tojásos tejszinbe forgatott húsika, és igy tovább amig majdnem megtelik a tál. Akkor aztán a tetejét ismét befedjük bacon szeletekkel, letakarjuk alufóliával, és be tesszük a sütőbe. 200-fokon kb. 25-percig sütjük, majd a fóliát eltávolitom, és még kb. 10-percig még sütjük amig a szalonna meg nem pirul rajta.
Sütési hőfok: 200-fok Sűtési idö: 85-perc Előkészitésí idő: 30-perc.

Forrás : Kiss Norbert >>

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...