2012. április 3., kedd

Csirkemell-filé Sonkába


Csirkemell-filé Sonkába



Hozzávalók:

2 db csirkemell filé
8 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db cukini
2 db nagyobb sárgarépa
2 szál zeller
1 ek paradicsompüré
1dl fehérbor / száraz /
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld kevés reszelt citromhéj
kb 8-12 vékony szelet pármai sonka só

Elkészítése:

A csirkemellet vastag szeletekre vágjuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Kivesszük,majd sóval, borssal, rozmaringal és csípőspaprikával ízesítjük.

A húst egyesével szeletelt sonkába búrkoljuk, és félretesszük.
A cukkinit a répát és a zellert vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát apróra felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész, hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldségeket,és rövid ideig piritjuk.
Felöntjük a fehérborral, hozzákeverjük a paradicsompűrét,sózzuk.
A hússzeleteket a zöldségre fektetjük és fedő alatt alacsony hőfokon 15-20-percíg pároljuk. A húst tányérra szedjük, a zöldségekhez hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a reszelt citromhejat, és a hús mellé tálaljuk.
Előkészületi idö: 15-perc Főzési idő: 30-perc.

Forrás : Kiss Norbert >>

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...