2012. május 22., kedd
Meggyes lepény
Meggyes lepény
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojássárgája
3 dl tejföl
1 citrom
5 g só
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 dkg élesztő
1 tojás
Töltelék:
1,5 kg magozott meggy
15 dkg cukor
1 citrom
1 vaníliás cukor
12 dkg dió
A lisztet a vajjal, tojássárgájával, tejföllel, a citrom reszelt héjával, sóval, porcukorral, vaníliás cukorral és élesztővel összedolgozzuk. Két részre osztjuk, majd hűtőbe tesszük. A meggyet megszórjuk a cukorral, vaníliás cukorral, dióval és a citrom reszelt héjával, majd jól elkeverjük. A tésztából két lapot nyújtunk, az egyiket félig megsütjük, majd a leszűrt meggyel beborítjuk, rátesszük a másik lapot, megkenjük a tojással, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése