2012. május 22., kedd

Meggyes lepény



Meggyes lepény

Hozzávalók:

60 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojássárgája
3 dl tejföl
1 citrom
5 g só
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 dkg élesztő
1 tojás

Töltelék:

1,5 kg magozott meggy
15 dkg cukor
1 citrom
1 vaníliás cukor
12 dkg dió



A lisztet a vajjal, tojássárgájával, tejföllel, a citrom reszelt héjával, sóval, porcukorral, vaníliás cukorral és élesztővel összedolgozzuk. Két részre osztjuk, majd hűtőbe tesszük. A meggyet megszórjuk a cukorral, vaníliás cukorral, dióval és a citrom reszelt héjával, majd jól elkeverjük. A tésztából két lapot nyújtunk, az egyiket félig megsütjük, majd a leszűrt meggyel beborítjuk, rátesszük a másik lapot, megkenjük a tojással, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...