2012. július 9., hétfő

Hideg tökkrémleves




Hideg tökkrémleves kánikulai napokra igazi hűsítő.


Hozzávalók 4 főre

1/2 kg gyalult tök
1/2 csokor kapor
1 paradicsom
1 salottahagyma (más néven mogyoróhagyma)
3 dl tej
3 dl csirke alaplé
3 ek tejföl
1/2 citrom leve

fehér bors
olívaolaj

Elkészítés :


Egy kis olívaolajon dinszteljük a finomra vágott hagymát.
Felöntjük a tejjel és az alaplével.
Hozzáadjuk az előzetesen besózott, levet eresztett, kinyomkodott tököt és a kaprot (nem kell összvágni, mert a végén úgyis pürésítjük a levest).
A paradicsom héját lehúzzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk. Ezt is a leveshez adjuk.
Lefedve, közepes lángon, kb 10-15 percig főzzük.
Botmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk-borsozzuk. Összeforraljuk.
A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citromlevet.
Tálalás előtt jól lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...