2012. július 9., hétfő

Pesto alla trapanese


Pesto alla trapanese

Hozzávalók 4 főre

15 dkg blansírozott mandula
4 maréknyi bazsalikomlevél
15 dkg parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
60 dkg koktélparadicsom
extra szűz olívaolaj
durva szemű tengeri só
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A mandulát szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk, majd durva porrá őrőljük.
Az összetépkedett bazsalikomleveleket mozsárba megtörjük, utána a fokhagymát is. Tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és jópár löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk-borsozzuk.
Mehetnek bele a félbevágott paradicsomszemek, és az egészet kézzel jól morzsoljuk-összedolgozzuk. Olívaolajjal lazítjuk, ha szükséges.
Forró tésztával(vagy spagettivel) összeforgatva tálaljuk.

Könnyű,olasz,lakto vega.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...