2012. augusztus 8., szerda

Túróval és póréhagymával töltött göngyölt csirkemell



Túróval és póréhagymával töltött göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg túró (bármilyen lehet, tehéntúró, juhturó, ricotta)
- 2 evőkanál tejföl
- 1 szál póréhagyma
- kevés füstölt sajt reszelve
- 25 dkg szeletelt bacon
- só
- bors

Elkészítés:

A csirkemellfiléből szeleteket vágunk, vékonyra klopfoljuk. Kevés sóval, borssal megszórjuk, félretesszük. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a füstölt sajtot, az apróra vágott póréhagymát, és sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellszeleteket kiterítjük, bekenjük őket a túróval, és felgöngyöljük. A roládokat a baconbe tekerjük. Kevéske vizet és olajat öntünk alá, és alufólia alatt kb. 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és a húst 5-10 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...