2012. szeptember 23., vasárnap

Bazsalikomos csirkemell zöld körettel



Bazsalikomos csirkemell zöld körettel

Natúr sült csirkemell filét készítünk a 'Rozmaringos csirkemell'-nél ismert módon.
Bazsalikomos sajtmártás: ugyan úgy készül, mint a rozmaringos sajtmártás csak rozmaring helyett bazsalikomot használunk.

Hozzávalók:

1,6 kg filézett csirkemell
25 dkg trappista sajt
1 csomag sült csirke fűszerkeverék
2 dl napraforgó olaj
1 csomag élő vagy szárított bazsalikom
5 dkg liszt
2 dl kefir
1 dl citromlé
2 g fehérbors
2 kg zöld köret
8 dkg só
1 dl olíva olaj

Zöld köret:

Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, leszűrjük és tálaláskor olíva olajjal meglocsoljuk.
Tálalás a képen látható módon.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...