2012. október 6., szombat

Sonkás burgonyarakottas


Hozzávalók:
40dkg. füstölt sonka
1kg.burgonya
4db. jonatán alma
2 dl.húslevesalaplé
3.5 dl. főzőtejszin
3 ek. méz
egy csipet só - őrölt bors
1 ek.olv. margarin

Elkészítés:

40 deka füstölt sonka kétharmadát fél centi vastagra szeleteljük, és kivajazott tepsibe fektetjük. Előző nap megfőzünk 1 kiló nem szétfövő burgonyát. Ezt és 4 szép, piros héjú jonatán almát kimagozva, héjastul felszeletelünk, és a maradék sonkával váltakozva a már elkészített sonkaalapra rakosgatjuk. 2 deci húslevest (leveskockából is jó), 3,5 deci főzőtejszínt, 3 evőkanál akácmézet, egy késhegynyi őrölt borsot és egy evőkanál olvasztott margarint összekeverünk, és a rakottasra locsoljuk. Közepesen meleg sütőben kb. 25 perc alatt piros-ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...