2012. október 6., szombat
Rántott gomba töltve
Hozzávalók:
10 db gomba - lehetőleg szép nagy kalapú
vaj
mustár
bors
só
tojás
sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A gombákat megtörölgetem, szárukat óvatosan kitöröm, és kiskanállal kikaparom a lemezkéket úgy, hogy tölthetõ üreget kapjak.
A gombaszárat apró kockára vágom a lemezkékkel, vajon megdinsztelem, közben egy teáskanál mustárt adok hozzá. Megborsozom, sózom ízlés szerint.
Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, 1 tojást adok hozzá, jól elkeverem vele, és kb. 15 dkg reszelt füstölt sajtot adok hozzá. Ezt a masszát kiskanállal a gomba üregébe töltöm.
Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába panírozom, és a hagyományos módon kisütöm.
Tartárral és sült krumplival nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése