2012. október 6., szombat

Rántott gomba töltve


Hozzávalók:

10 db gomba - lehetőleg szép nagy kalapú
vaj
mustár
bors

tojás
sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A gombákat megtörölgetem, szárukat óvatosan kitöröm, és kiskanállal kikaparom a lemezkéket úgy, hogy tölthetõ üreget kapjak.
A gombaszárat apró kockára vágom a lemezkékkel, vajon megdinsztelem, közben egy teáskanál mustárt adok hozzá. Megborsozom, sózom ízlés szerint.
Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, 1 tojást adok hozzá, jól elkeverem vele, és kb. 15 dkg reszelt füstölt sajtot adok hozzá. Ezt a masszát kiskanállal a gomba üregébe töltöm.
Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába panírozom, és a hagyományos módon kisütöm.
Tartárral és sült krumplival nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...