2012. november 5., hétfő
Rakott ponty
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pontyfilé
2 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
20 dkg paradicsom
2 paprika
10 dkg vaj
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
Elkészítés:
A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és juliennre (gyufaszál nagyságú csíkokra) aprítjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, és karikára vágjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a julienre vágott zöldséget, összekeverjük, és fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A párolt zöldséget tűzálló tálba terítjük, ráhelyezzük a halfiléket, rárakjuk a karikára vágott paprikát, paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk meglocsoljuk a tejföllel. Betesszük a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Párolt rizst adunk hozzá köretnek.
Munka: kb. 25 perc
1 adag: 1365 kJ/325 kcal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése