2012. november 5., hétfő

Vörösboros pontyfilé


Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pontyfilé
5 dkg Rama margarin
20 dkg gomba
2 dl vörösbor
1 evőkanál Worcestershire mártás

Elkészítés:

A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, és sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük az előkészített pontyfiléket, mellé szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, és kb.30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával együtt előmelegített tálra tesszük. A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, Worcestershire mártást, és jól beforraljuk, majd a mártással leöntjük a halat. Burgonyaropogóssal tálaljuk.

 Munka: kb. 15 perc
1 adag: 1192 kJ/284 kcal

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...