Kókuszcsók mézesen
Hozzávalók:
6 dkg cukor, 28 dkg méz, fél csomag vaníliás cukor, 28 dkg kókuszreszelék, 2 tojás, 24 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
Elkészítése:
A megadott mennyiségű cukrot a mézzel felfőzzük. Amikor kihűl, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a tojást, lisztet, sütőport. Az egészet összegyúrjuk – szükség szerint kevés mézzel – formálható tésztává alakítjuk. Diónyi gömböket rakunk belőle vajazott tepsire. A csókok tetejére kevés reszelt kókuszt szórunk. Lassan világos sárgára sütjük. Finom teaédesség pár napi állás után.
Puha mézeskalács
Egy tálba megszitálunk 28 dkg lisztet 18 dkg porcukorral, 1 dkg szódabikarbónával. 5 dkg vajat megolvasztunk és kikavarjuk 28 dkg forró mézzel. Könnyedén belekeverünk 6 tojássárgáját, 7 dkg őrölt mogyorót vagy diót, 4 dkg puhított csokoládét, egy kis pohárka rumot, 5 dkg mazsolát (amit 1 kanál liszttel keverünk össze) és a 6 tojás fehérjének keményre vert habját. Tepsibe öntjük úgy, hogy egy ujjnyi vastag legyen a tészta. Lassan megsütjük és még melegen, vízszintesen kettévágjuk. Finom lekvárral megkenve a két lapot egymásra tesszük, vaníliás cukorral megszórva felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése