Áfonyakrémleves
Hozzávalók:
50 dkg áfonya,
2 dl tejföl,
4 dl tejszín,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 evőkanál liszt,
3 szegfűszeg, só és cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egypercnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat fél dl vízben 10 percig főzzük, majd elszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután besűrítjük vele a forrásban lévő levest. Jól felforraljuk. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése