2013. április 5., péntek

Áfonyakrémleves

Áfonyakrémleves


Hozzávalók:

50 dkg áfonya,
2 dl tejföl,
4 dl tejszín,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 evőkanál liszt,
3 szegfűszeg, só és cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egypercnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat fél dl vízben 10 percig főzzük, majd elszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután besűrítjük vele a forrásban lévő levest. Jól felforraljuk. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...