2013. április 5., péntek

Áfonyás joghurttorta

Áfonyás joghurttorta 


Hozzávalók:

1 db Csokoládés piskóta,
5 dl tejszín, 40 dkg áfonya,
2 dl joghurt, 1 dl zselé (olvasztott),
2 dl tejszín, 1 dkg porcukor, 1 csip. habfixáló



Elkészítés:

Sütünk egy csokoládés piskóta karikát 6-7 tojásból.

Krém recept:

5 dl tejszínt felverünk habbá, majd a habverés végén hozzáadunk 10 dkg porcukrot. Kiolvasztunk és leturmixolunk 20 dkg fagyasztott áfonyát. A felvert tejszínbe belekeverjük az áfonya pépet, 2 dl natúr joghurtot és 1 dl olvasztott zselét. A masszát beletöltjük a 3 részbe felvágott csokoládés piskótába, és hűtőbe tesszük 1 órára hogy a zselé megkössön.

Díszítés:

20 dkg friss áfonyával kirakjuk a torta tetejét, majd olvasztott és higított zselével fényezzük egy ecset segítségével. 2 dl tejszint habbáverünk 1 dkg porcukorral és egy csipet habfixálóval. Nyomózsákba tesszük a habot és 16 db tejszínrózsát nyomunk a torta szélére.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...