2013. április 9., kedd

Parmezános csicsókakrémleves




Parmezános csicsókakrémleves

Hozzávalók 2 személyre: 

35 dkg hámozott csicsóka
5 dkg vaj
1 ek. liszt
10 dkg reszelt parmezán
1 dl tejszín
6 dl víz (pl. a csicsóka főzővize)

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió

Elkészítés

A megtisztított, kockára vágott csicsókát sós vízben puhára főzzük. Utána leöntjük a levét (később jó lesz , tegyük félre), hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Botmixerrel turmixoljuk, belekeverjük a lisztet, majd folytonos keverés mellett hozzáöntjük a főzőlevet.. 10 percig főzzük, sózzuk, fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...