2013. április 9., kedd
Tejszínes csicsókakrémleves
Tejszínes csicsókakrémleves
Hozzávalók 4 főre :
50 dkg csicsóka
1 közepes szem krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
olívaolaj
1 l zöldségleves (lehet kockából is)
só, bors
Levesbetét lehet:
pirított kolbászchips
pirított bacon szelet
kéksajt
dió
petrezselyem
Elkészítés :
A csicsókát kefével vagy dörzs-szivaccsal megtisztítjuk, kockára vágjuk. A krumplit is megpucoljuk, felvágjuk.
A hagymákat aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg.
Hozzáadjuk a krumplit és a csicsókát, felöntjük 1 l zöldséglevessel, ha kell sózzuk, borsozzuk.
Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítsük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nos , elkészítettem mind a kétféle csicsókalevest és nagyon finom lett !
Megjegyzés küldése