2013. április 9., kedd

Tejszínes csicsókakrémleves



Tejszínes csicsókakrémleves

Hozzávalók 4 főre :

50 dkg csicsóka
1 közepes szem krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
olívaolaj
1 l zöldségleves (lehet kockából is)
só, bors

Levesbetét lehet:

pirított kolbászchips
pirított bacon szelet
kéksajt
dió
petrezselyem

Elkészítés :

A csicsókát kefével vagy dörzs-szivaccsal megtisztítjuk, kockára vágjuk. A krumplit is megpucoljuk, felvágjuk.
A hagymákat aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg.
Hozzáadjuk a krumplit és a csicsókát, felöntjük 1 l zöldséglevessel, ha kell sózzuk, borsozzuk.
Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítsük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, tálaljuk.


1 megjegyzés:

Erzsébet Papp írta...

Nos , elkészítettem mind a kétféle csicsókalevest és nagyon finom lett !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...