2013. július 19., péntek

Hársvirág szörp

Hársvirág szörp készítése ....
igaz már elvirágzott de jó lesz jövőre is :)

Egy 5 literes üveget megtöltünk alaposan megmosott hársvirággal.
Rászeletelünk 2 nagy citromot.
Ráöntünk 2 kg kristálycukrot, és 3 liter előzőleg felforralt, lehűtött vizet.
Beleteszünk 1 kávéskanál citromsavat, és 1 kávéskanál borkősavat.
Szalvétával kötjük le, hogy szellőzni tudjon. 3 napig érleljük, közben naponta 4-5 alkalommal megkeverjük. Amennyiben hosszú hónapokra szeretnénk majd eltenni, utolsó nap keverjünk bele 1 mokkáskanál nátrium-benzoát-ot.
A 3. nap után leszűrjük, üvegekbe töltjük, és ledugaszoljuk.

Ebből a mennyiségből, körülbelül 3,5 liter szörp lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...