2013. szeptember 5., csütörtök

A fiatalság titka
A fitalság titka : Arnót Kamilla


Mindenki arra vágyik, hogy élemedettebb korában is elismeréssel jegyezzék meg ismerősei, hogy bizony jól tartja magát. Számos iparág él ebből a vágyból. Vannak, akik a kozmetikai csodaszerekben látják az örök vagy legalábbis a tartós fiatalság titkát, mások a botoxra és a szikére esküsznek, jelentős támogató tábora van a rendszeres mozgásnak is, de olyanok is akadnak, akik szerint a megfelelő táplálkozás a kulcs az állandósult bombakülsőhöz.

Valószínűleg ez utóbbiról esik a legkevesebb szó, pedig igazán látványos eredményeket lehet elérni, ha megfelelően megválogatott étkeket veszünk magunkhoz, és következetesen tartjuk magunkat ehhez. Elvégre azok vagyunk, amit megeszünk. Lássuk, mihez nyúljunk, ha fiatalító falatokban gondolkodunk.

Keresztes virágzatú zöldségek

Kevésbé szakszerűen fogalmazva a káposzta, a karfiol, a brokkoli, a retek és a petrezselyemgyökér. Ezekben a zöldségekben nemcsak a fiatalságfaktor jelentős, hanem a rák ellen is bevethetők, így dupla nyereséget könyvelhet el az, aki rájuk szavaz. Fontos azonban, hogy nyersen vagy enyhén megpárolva fogyasszuk őket, ugyanis csak így maradnak meg bennük azok az enzimek, melyekkel felvehetjük a harcot a toxinok és a rák ellen.

Fokhagyma és gyömbér

A fokhagyma nemcsak a vámpírokat űzi el, hanem az influenzát is. Ezenkívül hatékonyan megelőzi a sejt degenerációt és hígítja a vért. A gyömbér pedig megkönnyíti az emésztést azáltal, hogy megszabadít a toxinoktól. Amikor öregedni kezdünk, a gyömbér segít megfiatalítani a sejtjeinket és megállítja a károsodásukat.

Paradicsom

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy milyen jót teszünk a szervezetünknek, ha bekebelezünk némi paradicsomot, hiszen ma már annyira alapvető hozzávalónak számít. Fogyaszthatjuk nyersen, megfőzve vagy grillezve, azon kevés alapanyag közé tartozik, melyek nem veszítenek hasznos összetevőikből a főzés során sem. Hasznos összetevőinek köszönhetően felvértez minket a nap károsító hatásaival szemben, de nyugodt szívvel bevethető a ráncok ellen is, és bőrvédő hatása is említésre méltó.

Omega 3

Az omega 3 zsírsavakra afféle csodaszerként tekintenek, és nem is teljesen alaptalan ez a vélekedés, hiszen számtalan pozitív hatásuk van, egyebek mellett hatékonyan működnek közre az öregedés lassításában. A legjobb lelőhely a halolaj, a lenmag és a dió, ezekből ajánlatos rendszeresen fogyasztani a cél érdekében.

Vörösbor

Mindössze egy pohár vörösborra van szükséged naponta, ha szeretnéd megerősíteni károsodott sejtjeidet. Ez a nemes nedű ugyanis olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek megkötik a szabadgyököket, így jelentősen hozzájárul az állagmegóváshoz.


Egres

Kevesen fogyasztják ezt a ribiszkefajtát, aminek az lehet az oka, hogy igencsak savanykás. Pedig érdemes lenne nagyobb figyelmet fordítani rá, ugyanis nemcsak olcsó, hanem C-vitaminban is gazdag, ami szintén fontos eszköz, ha a fiatalság megőrzésére törekszünk. Emellett tisztítja a bőrt, hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez és megszabadítja a mérgektől a májat.

A cékla

a fiatalítás eledele ami revitalizálja az egész testet. Tartalmaz vasat, rostokat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, káliumot, folsavat, valamint A, B és C vitaminokat. Magas antioxidáns tartalma miatt megelőzi a sejt és DNS sérüléseket valamint segít megszabadulni a szabadgyököktől.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...