2013. szeptember 5., csütörtök
Szilvalekvár cukor nélkül
Szilvalekvár cukor nélkül
Hozzávalók :
Tetszőleges mennyiségű szilva
Tartósitószer
1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le .
2. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon)
3. Közepes lángon addig főzzük amíg besűrűsödik.(állandóan kevergetve )
4. A mikor besűrűsödött hozzáadjuk a tartosítószert ( fél evőkanálnyit) ezzel még 5 percig tovább forraljuk.
5. Ha kész , forró üvegekbe töltjük , dunsztoljuk .
6 . Ha megtöltötted az üvegeket és lezártad , ne felejtd el fejreállítani kb. 5 percig , visszafordítod és mehet a dunsztba .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése