2013. szeptember 5., csütörtök

Szilvalekvár cukor nélkül




Szilvalekvár cukor nélkül

Hozzávalók :

Tetszőleges mennyiségű szilva

Tartósitószer

1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le .
2. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon)
3. Közepes lángon addig főzzük amíg besűrűsödik.(állandóan kevergetve )
4. A mikor besűrűsödött hozzáadjuk a tartosítószert ( fél evőkanálnyit) ezzel még 5 percig tovább forraljuk.
5. Ha kész , forró üvegekbe töltjük , dunsztoljuk .
6 . Ha megtöltötted az üvegeket és lezártad , ne felejtd el fejreállítani kb. 5 percig , visszafordítod és mehet a dunsztba .


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...