2017. március 14., kedd

MÁKOSGUBA TORTA VANÍLIA KRÉMMEL


MÁKOSGUBA TORTA VANÍLIA KRÉMMEL

HOZZÁVALÓK

 12 db vajas kifli
1 liter tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
 10 dkg cukor
15 dkg darált mák
1 db citrom reszelt héja
 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
 10 dkg mazsola ( opcionális )

 Krém :
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliáscukor
 8 dkg cukor
 4 dl tej
 15 dkg vaj

Tetejére :
 3 dl tejszínhab
1 ek porcukor
1 csomag zselatinfix
mák a díszítéshez


ELKÉSZÍTÉS

 A mákot ledaráljuk, a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük.

A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, beleszórjuk az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.

Egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy, hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk, és csak ezután öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük.

Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére. A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfixszel, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére.
Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...