2017. augusztus 23., szerda
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol recept
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol recept
Hozzávalók / 4 adag
A zöldségekhez :
1 db karfiol
1 db brokkoli
20 dkg füstölt-főtt tarja
450 g tejföl
10 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A besamel mártáshoz
2 dkg vaj (vagy margarin)
3 dl tej
3 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A karfiolt és a brokkolit feldaraboljuk, ételízesítős vízben puhára főzzük, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik. Szűrőben csepegtessük le. A főzőléből tegyünk félre a besamelhez.
A tarját vágjuk tetszőlegesen csíkokra vagy kockákra, és az átlagnál több olaj felhasználásával pirítsuk ropogósra; sóval, borssal fűszerezzük.
A besamel elkészítése a hagyományostól annyiban térjen el, hogy a zöldségek főzővizéből egy merőkanálnyit adjunk a mártáshoz, ez még ízletesebbé teszi a mártásunkat, de ügyeljünk az arányokra, ne hígítsuk túl.
A zöldséget rétegezzük a tepsi aljára, öntsük rá a besamelt, ezután szórjuk meg egyenletesen a tarjadarabokkal, és a zsiradékot is oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, ez még jobb ízt ad majd az ételek. Végül evőkanállal adagoljunk tejfölpöttyöket a halom tetejére, reszeljünk rá sajtot, és mehet is be a sütőbe.
Csak a sajt pirulásáig süssük, mivel előfőzött alapanyagokról van szó, ez idő alatt kellőképpen összeérnek az ízek is.
Rizskörettel tálaljuk.
sütési hőfok: 220°C
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése