2017. augusztus 23., szerda

Csőben sült besameles brokkoli és karfiol recept



Csőben sült besameles brokkoli és karfiol recept

Hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez :

1 db karfiol
1 db brokkoli
20 dkg füstölt-főtt tarja
450 g tejföl
10 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A besamel mártáshoz
2 dkg vaj (vagy margarin)
3 dl tej
3 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés

A karfiolt és a brokkolit feldaraboljuk, ételízesítős vízben puhára főzzük, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik. Szűrőben csepegtessük le. A főzőléből tegyünk félre a besamelhez.
A tarját vágjuk tetszőlegesen csíkokra vagy kockákra, és az átlagnál több olaj felhasználásával pirítsuk ropogósra; sóval, borssal fűszerezzük.
A besamel elkészítése a hagyományostól annyiban térjen el, hogy a zöldségek főzővizéből egy merőkanálnyit adjunk a mártáshoz, ez még ízletesebbé teszi a mártásunkat, de ügyeljünk az arányokra, ne hígítsuk túl. 
A zöldséget rétegezzük a tepsi aljára, öntsük rá a besamelt, ezután szórjuk meg egyenletesen a tarjadarabokkal, és a zsiradékot is oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, ez még jobb ízt ad majd az ételek. Végül evőkanállal adagoljunk tejfölpöttyöket a halom tetejére, reszeljünk rá sajtot, és mehet is be a sütőbe.
Csak a sajt pirulásáig süssük, mivel előfőzött alapanyagokról van szó, ez idő alatt kellőképpen összeérnek az ízek is. 
Rizskörettel tálaljuk.


sütési hőfok: 220°C

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...