HOZZÁVALÓK
A tésztához:
50 dkg darált keksz
1 dl fekete kávé
2 ek baracklekvár
1 üveg rumaroma (kis üveg)
10 dkg darált dió
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
tej
magozott meggy
A díszítéshez:
csokis gabonapehely
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához egy tálban összegyúrjuk a darált kekszet, a kávét, a lekvárt, a rumaromát, a darált diót, a kakaóport, a vaníliás cukrot és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz.
Belekeverjük a lecsepegtetett meggyet, majd diónyi adagokat kivéve egyenként a tenyerünk között kúp alakot formázunk a masszából.
A kúpokat tálcára tesszük, majd egyesével mindegyiket feldíszítjük a csokis gabonapehellyel. Végül mindegyik tetejét meghintjük porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése