2017. október 28., szombat

HAVAS TOBOZOK SÜTÉS NÉLKÜL




HOZZÁVALÓK

A tésztához:

50 dkg darált keksz
1 dl fekete kávé
2 ek baracklekvár
1 üveg rumaroma (kis üveg)
10 dkg darált dió
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
tej
magozott meggy

A díszítéshez:

csokis gabonapehely
porcukor


ELKÉSZÍTÉS

A tésztához egy tálban összegyúrjuk a darált kekszet, a kávét, a lekvárt, a rumaromát, a darált diót, a kakaóport, a vaníliás cukrot és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz.

Belekeverjük a lecsepegtetett meggyet, majd diónyi adagokat kivéve egyenként a tenyerünk között kúp alakot formázunk a masszából.

A kúpokat tálcára tesszük, majd egyesével mindegyiket feldíszítjük a csokis gabonapehellyel. Végül mindegyik tetejét meghintjük porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...