2017. december 7., csütörtök

CSOKOLÁDÉS HÓPELYHEK PUDINGPORBÓL




CSOKOLÁDÉS HÓPELYHEK PUDINGPORBÓL



HOZZÁVALÓK

14 dkg liszt
1 csomag csokoládés pudingpor
8 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 ek tej
1 db tojássárgája
csipet só
1 kávéskanál kakaópor
1 csipet szódabikarbóna
A tetejére:
étcsokoládé vagy porcukor


ELKÉSZÍTÉS

A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A liszthez keverjük a pudingport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport, majd a vajas masszát a lisztes keverékhez adjuk, kevés tejjel lazítjuk, ha szükséges, és alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe rakjuk kb. 1 órára.

Ezután enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, kiszaggatjuk egy hópehely formájú kiszúróval, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a formákat.

 Előmelegített sütőbe toljuk, és 160-170 fokon (légkeverés) kb. 10 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd olvasztott csokival díszítjük, vagy porcukorral meghintve kínáljuk.

MEGJEGYZÉS

Finom porhanyós, omlós kekszek, amiket akár ajándékba is lehet adni. Egy hétig biztosan eláll.

forrás: mindmegette

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...