CSOKOLÁDÉS HÓPELYHEK PUDINGPORBÓL
14 dkg liszt
1 csomag csokoládés pudingpor
8 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 ek tej
1 db tojássárgája
csipet só
1 kávéskanál kakaópor
1 csipet szódabikarbóna
A tetejére:
étcsokoládé vagy porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A liszthez keverjük a pudingport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport, majd a vajas masszát a lisztes keverékhez adjuk, kevés tejjel lazítjuk, ha szükséges, és alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe rakjuk kb. 1 órára.
Ezután enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, kiszaggatjuk egy hópehely formájú kiszúróval, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a formákat.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 160-170 fokon (légkeverés) kb. 10 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd olvasztott csokival díszítjük, vagy porcukorral meghintve kínáljuk.
MEGJEGYZÉS
Finom porhanyós, omlós kekszek, amiket akár ajándékba is lehet adni. Egy hétig biztosan eláll.
forrás: mindmegette
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése