2017. december 7., csütörtök

OMLÓS DIÓS KIFLIK



OMLÓS DIÓS KIFLIK


HOZZÁVALÓK

25 dkg finomliszt
1 kevés sütőpor (késhegynyi)
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
20 dkg margarin

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral. Hozzáadjuk a margarint, majd kézzel simára dolgozzuk. Ezután egy zacskóba csomagolva néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy kifliformát kibélelünk folpackkal.

A tésztából kis darabokat tépünk, kisujjnyi rúddá sodorjuk, és a kibélelt kifliformába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából. A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és a sütőpapíros tepsibe fektetjük. A műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.

A tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

MEGJEGYZÉS

A sütőből kivéve pár percet hagyjuk a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák és könnyen deformálódnak. Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak.

forrás:mindmegette


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...