2018. január 21., vasárnap

Gombás - rizses pulykaragu



Gombás - rizses pulykaragu


Hozzávalók 4 személyre

800 g pulykacomb
só , bors 
8 gerezd fokhagyma  
1 fej vöröshagyma  
100 ml + 2 evőkanál olaj
1 tk paradicsompüré 
200 g gomba 
50 g zöldborsó 
200 g rizs 
petrezselyem



A húst megmossuk , felkockázzuk és sózzuk , borsozzuk .
A fokhagyma gerezdeket és a vöröshagymát hámozzuk meg , utóbbit vágjuk finomra .

Melegítsünk meg  100 ml olajat , és főzzük benne a fokhagymagerezdeket 5 percig . Pirítsuk aranyszínűre a húskockákat a fokhagymás olajban , majd adjuk hozzá a vöröshagymát , és pirítsuk együtt további 2 percig . Forgassuk bele a paradicsompürét , majd öntsük fel 100 ml vízzel forraljuk fel , és közepes lángon főzzük 35 percig . Adjuk a húshoz a gombakeveréket és a zöldborsót , és főzzük 10 percig .

Hevítsünk fel 2 evőkanál olajat , és pirítsuk rajta üvegesre a rizst . Öntsük fel 320 ml forró , sós vízzel és forraljuk addig amíg a víz nagy része elpárolog . 
Azután kis lángon , lefedve főzzük puhára a rizst , majd forgassuk össze a fokhagyma gerezdekkel és a zöldséges pulykaraguval .
A durvára vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő : 60 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...