2018. január 21., vasárnap
Gombás - rizses pulykaragu
Gombás - rizses pulykaragu
Hozzávalók 4 személyre
800 g pulykacomb
só , bors
8 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
100 ml + 2 evőkanál olaj
1 tk paradicsompüré
200 g gomba
50 g zöldborsó
200 g rizs
petrezselyem
A húst megmossuk , felkockázzuk és sózzuk , borsozzuk .
A fokhagyma gerezdeket és a vöröshagymát hámozzuk meg , utóbbit vágjuk finomra .
Melegítsünk meg 100 ml olajat , és főzzük benne a fokhagymagerezdeket 5 percig . Pirítsuk aranyszínűre a húskockákat a fokhagymás olajban , majd adjuk hozzá a vöröshagymát , és pirítsuk együtt további 2 percig . Forgassuk bele a paradicsompürét , majd öntsük fel 100 ml vízzel forraljuk fel , és közepes lángon főzzük 35 percig . Adjuk a húshoz a gombakeveréket és a zöldborsót , és főzzük 10 percig .
Hevítsünk fel 2 evőkanál olajat , és pirítsuk rajta üvegesre a rizst . Öntsük fel 320 ml forró , sós vízzel és forraljuk addig amíg a víz nagy része elpárolog .
Azután kis lángon , lefedve főzzük puhára a rizst , majd forgassuk össze a fokhagyma gerezdekkel és a zöldséges pulykaraguval .
A durvára vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő : 60 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése