Darálós keksz
2 tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg zsír
35 dkg búzaliszt
1 csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
1-1 csapott ek. liszt és cukrozatlan kakaópor
Az alapanyagokat egy tálba mérjük, és kézzel összegyúrjuk.
Kettéosztjuk a tésztát, és az egyikhez hozzáadjuk az 1 csapott evőkanálnyi lisztet, a másikhoz pedig hozzáadjuk az 1 csapott evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport. A két gombócot folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Húsdarálóra szerelt kinyomóval ledaráljuk a tésztát, 8-10 cm-es darabokban.
180 fokos sütőben, sütőpapíros tepsiben kb. 10-12 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése