2018. február 7., szerda

Otthoni edzés 40 felett



Otthoni edzés eszközök nélkül: 10 egyszerű gyakorlat, 
amibe nagy túlsúllyal is belevághatsz

Nem károsítod velük az ízületeidet.

Az edzéseket érdemes legalább heti három alkalommal csinálni úgy, hogy egy hét alatt a tested minden izomcsoportját megdolgoztasd. 
Egy ennek megfelelő edzésterv összeállításában személyi edző segíthet, aki később, a fejlődésed szerint nehezítéseket is tud majd javasolni. A következő gyakorlatsor mozdulatait végezd kétszer egy-egy percen keresztül 10 másodperc szüneteket tartva, így bemelegítéssel és nyújtással együtt fél óra alatt végzel.  



1

Vállszélességű terpeszállásban tedd tarkóra a kezedet. Emeld fel a combodat oldalra kifordítva a lábadat, és próbáld a könyöködet a térdedhez érinteni. Kissé előrehajolhatsz, de ne ejtsd előre a vállad. Váltogasd jobbra-balra az érintést.


2
Állásban emeld fel váltogatva hol a jobb, hol a bal lábadat úgy, hogy a combod vízszintes legyen. Tartsd meg néhány másodpercig, majd válts lábat.


3
A múmiarúgásokhoz állva nyújtsd előre a kezed. Rúgj előre az egyik lábaddal, majd húzd vissza, helyezd át rá a súlyt, és rúgj ki a másikkal. Eközben keresztezd a kezeidet úgy, hogy mindig az legyen felül, amelyik lábad nyújtva van.





4
Támaszkodj meg a térdeden és az alkarodon, majd hátrafelé emeld fel a képen látható módon hol a jobb, hol a bal lábadat. Pár másodpercig tartsd, és csak utána válts lábat.


 
5
Tenyéren és térden támaszkodva emeld fel az egyik kezed és az átlóban ellentétes lábadat, majd a térdedet és a könyöködet érintsd össze. Utána csináld meg a másik kézzel és lábbal.


6

A női fekvőtámasz alaptartását tartsd kétszer 30 másodpercig, de ne csüggedj, ha ez eleinte nem megy. Támaszkodj a térdeden, ügyelj rá, hogy a tenyered a vállad alatt legyen, és a tested egyenes maradjon.


7
Az oldalt plank könnyített változatához állj térdelve terpeszben, majd dőlj oldalra, míg le tudod tenni a tenyeredet, és kinyújthatod a lábadat. A tested maradjon egy síkban, ne told ki a fenekedet!


8


Teljes felülés helyett végezz kisebb, félfelüléseket. Ahelyett, hogy a karral lendítenél, a hasadat dolgoztasd, és figyelj rá, hogy ne emeld meg a lábad.


9
Támaszd a lábadat és a fenekedet a falhoz, majd próbáld néhány centire megemelni a felsőtestedet. Tartsd pár másodpercig, majd engedd vissza.


10

Támaszkodj meg hátrafelé a könyöködön, majd próbáld a lehető legjobban nyújtva, kissé felemelni a lábaidat. Néhány másodperc után tedd le, majd emeld újra.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...