2018. május 9., szerda

Tojásos brokkolikrém




Hozzávalók:

1 db tojás
120 g brokkoli
30 g natúr joghurt
1 szál zöldhagyma

bors
szerencsendió
cayenne bors
fokhagyma

Elkészítés:

A tojást hideg, sós vízben feltesszük főni és forrástól számított 10 percig főzzük. Ezután leötjük róla a forró vizet és felöntjük hideg vízzel, hogy lehűljön és könnyen pucolhatóvá váljon. Közben a rózsáira szedett brokkolit is megfőzzük sós vízben.
Ha kicsit kihűltek, akkor a tojást megpucoljuk és nagyobb darabokra vágva egy keverőtálba tesszük a brokkolival együtt. Hozzáadjuk a natúr joghurtot és egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a karikákra vágott újhagymát és lehűtve tálaljuk.

Tápértéke:

fehérje: 12,6 g
zsír: 6,2 g
szénhidrát: 10,6 g

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...