2012. március 16., péntek

Alföldi sertéspaprikás

Alföldi sertéspaprikás

Hozzávalók:
80 dkg sertéshús, (jobb, ha kicsit zsírosabb a hús) 2 fej vöröshagyma, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1késhegynyi őrölt bors, 1 késhegynyi őrölt kömény, 1 lapos kanál paradicsompüré, só

Elkészítés:

A húst kockákra vágom (nagyobbra, mint a pörköltnek). Beleteszem az edény aljába a kockára vágott vöröshagymát, a fűszereket és a sót ráteszem a húsra. 2 dl vizet ráöntök és lefedem. Nem keverem, csak rázogatom az edényt időnként. 1 óra elteltével belekeverek fakanállal, hogy érezzem a hús puhaságát, meg ilyenkor döntöm el, hogy elég sós e? A paradicsom pürét ilyenkor teszem bele. Ezután Kb. 20 percre kész a paprikás. Semmi zsiradékot nem használok a paprikáshoz. Sós-tört burgonyával tálalom, csemege uborkát adok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...