2012. március 16., péntek

Bakonyi sertés szelet

Bakonyi sertés szelet

Hozzávalók négy személyre: 8 szép szelet húsi (karaj, csirke mell, pulyka) 20 dkg gomba 3 közepes vöröshagyma 15 dkg füstölt szalonna 1 tejföl ,
Fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, ételízesítő ,fél deci étolaj

Elkészítési mód:

A húsit kiklopfolom, és parányi olajon lekérgezem. Ez azt jelenti, hogy 1 kanál olajat serpenyőbe teszek és a húsi szeleteket egyenként hirtelen megpirítom. Ha mindet lepirítottam, félreteszem a husikat. Lepirítom a szalonnát, beleteszem a kockára vágott hagymát. Picit megfonnyasztom és beleszelem a gombát. Rászórok kicsi borsot, az ételízesítőt és belerakom a husikat. Kb. félórát főzőm és végül nagyon laza tejfölös habarást csinálok bele. Galuskával, vagy bármilyen tésztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...