2012. március 20., kedd

Articsókás krumpli

Articsókás krumpli

Hozzávalók 2 főre



3 db friss articsóka
7 db közepes krumpli

bors
1-2 ek apróra metélt petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
fél citrom
olívaolaj
prézli (nálam gluténmentes)
reszelt parmezán
gumikesztyű az articsóka pucolásához


Elkészítés

Egy nagyobb tálba vizet eresztünk, belefacsarjuk a citrom levét.

Az articsókát gumekesztyűben (segítség a pucoláshoz itt) megpucoljuk, levágjuk a tetejét, leszedjük a kemény leveleit, majd levágjuk a szárát. Kettévágjuk, kiszedjük a bajszot kiskanál segítségével, majd vékony cikkekre vágjuk, a száráról is lehámozzuk a héjat, majd ezt kis karikákra metéljük, és azonnal a citromos vízbe dobjuk őket.

A krumplit is meghámozzuk, megmossuk, majd kb. fél cm vastag karikákra vágjuk, az articsókához rakjuk őket
Előmelegítjük a sütőt.

Az articsókás krumplit egy nagy szűrőben leszűrjük, majd egy nagyobb tálba öntjük.
Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, a metélt petrezselymet majd kb. fél pohárnyi olajat ráöntünk, az egészet egy fakanál segítségével jól megforgatjuk.
Egy tűzálló edényt, mély tepsit vagy jénai tálat kiolajozunk, az alját megszórjuk prézlivel.
Ráhelyezzük az articsókás krumplit, fakanál segítségével elrendezzük egyenesre a tetejét, kb. 1 dl vizet öntünk alá (kiöblítve vele a tálat, ahol volt a krumpli), majd megszórjuk reszelt parmezánnal, prézlivel, és cikk-cakkban olívaolajat öntünk rá.
A meleg sütőben szép pirosra sütjük, míg a krumpli meg nem puhul.
Picit hagyjuk a tepsiben állni, majd még melegen tálaljuk.

sütési hőfok: 220°C
sütési mód: alul-felül sütés

Recept innen >>

Megjegyezném : Ezt az ételt már elkészítettem , és isteni finom lett (sysy)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...