2012. március 16., péntek

Borsos marhaszelet

Borsos marhaszelet


Hozzávalók:
80 dkg marhahús, (lehet marha színhús, vagy rostélyos) 3 nagy fej hagyma 1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál étolaj,

Fűszerek: só, őrölt pirospaprika, bőven őrölt bors.

Elkészítés:

A húst jól megmossuk, szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. Egy lábasba belefektetjük a hússzeleteket, és ráfektetjük a hagymakarikákat. Megszórjuk jó bőven borssal, paprikával, sóval és a sertészsírt hidegen a tetejére tesszük. Kb. fél liter vizet adunk hozzá, lefedjük, és közepes tűzön kb. három órán keresztül főzzük. Gyakran nézzük, ha a víz elfogyott róla, utánatöltjük. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levesszük, és addig főzzük, hogy sűrűre bepárolódjon a zaftja. Vigyázzunk, ekkor oda ne kapjon az alja, mert az egészet elronthatjuk. Ebben a fázisban tehát figyelni kell a főzésnél. Köretnek a párolt rizs a legfinomabb hozzá. Savanyúságnak kovászolt uborka a legjobb hozzá, de bármilyen savanyúsággal adhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...