2012. március 16., péntek

Borzas husi

Borzas husi

Hozzávalók négy személyre:
60 dkg sertés karaj, vagy csirke, vagy pulykamell filé 2 db tojás 2 kanál liszt fél deci tej 2 db közepes nagyságú burgonya 2 dl étolaj csipet só

Elkészítési mód:

A husit nyolc szép szeletre felvágom és kiklopfolom. Egyik oldalát meghintem kevés sóval, és egymásra rakom. Pár percig állni hagyom. A tojást kevés sóval és a liszttel, a tej hozzáadásával sima palacsinta tészta állagú masszát készítek. A burgonyát meghámozom és nagy lyukú tésztareszelőn lereszelem. A husikat lisztbe, és utána a masszába mártom és beleteszem a serpenyőben levő forró olajba. A tetejét megszórom reszelt burgonyával, és elterítem rajta. Ha szép sárga, megfordítom és a burgonyás felét is szépen megsütöm. A burgonya jó ízt ad neki és borzas lesz, ahogyan megsül. Igen ízletes, finom husi, bármilyen köret illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...