2012. március 16., péntek

Csirkemáj Rizottó / egyszerűen

Csirkemáj Rizottó / egyszerűen

Hozzávalók négyszemélyre: 60 dkg csirkemáj 4 db vöröshagyma 25 dkg rizs 1 deci étolaj 20 dkg trappista sajt

Fűszerek: bors ,só , 2 deci tej

Elkészítési mód :
A megtisztított májakat beleteszem a tejbe. A rizst szép gurulósra megfőzöm. Félre teszem. A hagymát laskára vágom, és az étolajon lefogyasztom, végül beleteszem a leszűrt májakat. Óvatosan pár percig főzöm. Leveses bögrét bevizezem, félig megrakom rizzsel, rárakom a májak negyedét, majd tele rakom. Rizzsel jól megnyomkodom a tetejét és mikróba teszem 2 percre. Kifordítom tányérra és a tetejét megszórom reszelt sajttal. Ezt négyszer ismétlem meg, mert egyenként készítem el.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...