2012. március 16., péntek

Csokis-meggyes gombóc

Csokis-meggyes gombóc

Hozzávalók négy személyre: 60 dkg burgonya , magolt meggy, ízlés szerint liszt, amennyit a burgonya felvesz ,1 tábla étcsokoládé , izlés szerint cukor, ízlés szerint zsemlemorzsa , kevés só , másfél deci étolaj ,porcukor

Elkészítési mód:

A burgonyát megfőzőm, és összetöröm. A meggyet a cukorral megpárolom és leszűröm, ha megpárolódott. A tört burgonyába beleteszek fél deci étolajat és annyi lisztet, hogy jól gyúrható és sodorható tésztát kapjak. A csoki kockákat félbe töröm. A morzsát lepirítom, és féldeci vízzel felengedem. Akkor nem ropog a morzsaevés közben. Kinyújtom a tésztát, felkockázom. Közepébe rakok 5-6 szem magolt meggyet, és fél kocka csokit. Gombócot formázok belőle. Lobogó forró vízben szépen kifőzöm. Ha a gombóc feljön a víz tetejére, beleszedem a morzsába és meghempergetten benne, majd tálcára rakom őket. Legvégül megszórom porcukorral a tetejét.

( Itt megjegyezném , a desszertekhez tettem bele , de főételnek is kiváló egy tartalmas levessel . Az unokáim kimondottan imádják. --Na persze a csoki )

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...