2012. március 17., szombat

Csőben sült kelkáposzta

3.Csőben sült kelkáposzta / cukorbetegeknek

Kalória(+/-5%): 538 kcal, fehérje 35 g, zsír 31 g, szénhidrát 38 g/ 1 adag

Hozzávalók:
35 dkg kelkáposzta
1 teáskanál olaj
1 dl tej 2,8%-s,
1 teáskanál liszt
1 kávéskanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál búzakorpa
2 dkg reszelt trappista sajt
fűszerezés: só, őrölt bors-, kömény - ízlés szerint

Elkészítés:
A kelkáposztát vágd szélesebb metéltre, öntsd le forró, fűszerezett vízzel öntsd le. Kb. 10 percig álljon a káposzta a forró vízben. Ha elkészült, alaposan szűrd le. A tepsit kend ki olajjal, szórd meg búzakorpával elkevert zsemlemorzsával. Add hozzá a kelkáposztát. A tejet add hozzá az olajon zsemleszínűre pirított, őrölt köménnyel ízesített, sózott liszthez. Forrald fel, majd add hozzá a reszelt sajtot. Öntsd nyakon a masszával, és meleg sütőben süsd készre. Adagolva tálald

Klima Anita dietetikus szakértő írása

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...