2012. március 17., szombat

Vegyes húsos tál

2. Vegyes húsos tál / cukorbetegeknek
Kalória(+/-5%): 575 kcal, fehérje 33 g, zsír 20 g, szénhidrát 44 g/ 1 adag

Hozzávalók:

6 dkg sertéscomb
6 dkg marhacomb
10 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldbab
5 dkg lecsó
2 dkg zeller
3 dkg vöröshagyma
1 dkg füstölt szalonna
Fűszerezés: só, őrölt bors, fokhagyma, babérlevél, őrölt kömény – ízlés szerint

Elkészítés:
A füstölt szalonnából olvaszd ki a zsírt. A szalonnát hagyd az edényben, dobd rá a vékony laskára vágott marhahúst, majd félóra párolás után add hozzá a sertéshúst is. A kétfajta húst főzd félig készre. Add hozzá a kockázott burgonyát, sárgarépát, zellert, a nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát, a darabolt zöldbabot és a lecsót. Ízesítsd, majd az alapanyagokat éppen csak ellepő vízmennyiséggel öntsd fel, és főzd készre.


Klima Anita dietetikus szakértő írása

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...