2012. március 16., péntek

Gordonblő / frissensült /

Gordonblő / frissensült /

Hozzávalók négy személyre :

60 dkg filézett sertés karaj 15 dkg gomba lepiritva 10 dkg trappista sajt 10 dkg sonka szalámi tojás, liszt, morzsa a panirozáshoz olaj a sűtéshez, kb 3 deci

Elkészítési mód:

A karajból 4 nyitott szeletet csináunk. (Azért nyitott, mert vágok egy szeletet, de nem vágom át a karaj hártyáját, hanem vágok mellé még egyet és ezt vágom át). Ezeket a szeleteket szép nagyra kiklopfoljuk és megtöltjük. Piritott gombával, sonka csikokkal és reszelt sajttal. Majd felgöngyöljük és szépen bepanirozzuk. (Ha már be van panirozva, ajánlatos vizes kézzel szépen formára nyomkodni és még egyszer a morzsába hempergetni, akkor nem nyilik szét). Szépen lassan a forró olajba megsütjük, de közben átforgatjuk. Hasábburgonyával, vagy párolt rizzsel tálaljuk. Tálalás elött, szép hosszúkás szeletekre felvágjuk és a tányérra félkör alakba felrakjuk. Végül megszórjuk reszelt sajttal. Díszített tányéron nagyon mutatós.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...